A Surry Hills terrace was fully converted to maximise the delivery of light whilst enhancing the foundational bones of the building. Raw and refined materials interweave on both levels, creating visual anchor points that both contrast and compliment each other seamlessly.

The ground level was stripped back to its original shell to reveal sandstone walls in the lower level, whilst divisionary walls were removed. Partitions were created purely from recycled engineered veneer joinery for a fluid and organic synergy. Together with Polyurethane cupboards built into the staircase leading to the kitchen, they also act as storage facilities to maximise the limited amount of space within the building’s footprint.

Lined with elongated timber slats on a sharp diagonal gradient, the staircase forms a visual focal point in the kitchen whilst facilitating the flow of natural light.

Élan custom-made the kitchen joinery and island bench, plus the shelving within the adjoining study nook. Upstairs, Élan’s engineering finesse is most aptly demonstrated with a bathroom situated within a ‘U’ shaped Polyurethane enclosure, whilst the delicate craftsmanship of a bespoke curved mirrored storage vanity unit pays homage to its unwavering attention to fine detail.

← Back to Residential Fitouts