The primary notion was to create a space seemingly milled from timber to reconstruct a yesteryear aesthetic in a contemporary presentation.

This luxury share workplace, occupying the signature curve of Paramount House, comprises private office suites, meeting rooms, and a centralised kitchenette. Everything (with the exception of the original wood-panelled reception booth) was designed and executed by Élan. The softly curved American Cherry office suites that repetitively wrap around the contour of the floor-plan and taper towards a vaulted 3-metre-high ceiling were executed via blending cutting-edge CNC technology with bespoke Japanese joinery and shipbuilding techniques.

Élan also built the American Cherry desks, Grid bookshelves, overhead shelves and cupboard storage units within each suite, the integrated Walnut Grid shelving and Walnut clad walls in the boardroom, plus the solid American Cherry boardroom table and all the highly detailed kitchen joinery. The centrepiece is a free-standing sculptural brass bar in the kitchen.

Together with limestone and marble elements utilised throughout the common areas, these natural elements work together to achieve a cohesive narrative of discreet luxury.

Winner of the Belle Coco Republic 2016 Interior Design Awards for Best Commercial interior amongst other awards.

 

theofficespace.com.au/locations/paramount

← Back to Commercial Fitouts