An existing dental surgery located within a Paddington terrace was refurbished to highlight the building’s grandeur whilst dually accommodating a contemporary practice.

The slither of emerald green carpet lining the entry’s staircase ushers a dramatic departure from the sterile atmosphere associated with most dental clinics. As does the burst of green foliage sprouting from a potted feature wall on the wooden deck alcove outside the patient’s rooms upstairs. Other refreshing touches include quarter cut European Oak and American White Ash joinery and hand-aged refined brass detailing in the reception area to embrace the history of the building whilst steering the setting towards a contemporary aesthetic.

The streamlined individual surgeries were fully refurbished with storage cabinets for instruments and utensils plus lighting in keeping with OHS requirements.

 

thepaddingtondentalsurgery.com.au

← Back to Commercial Fitouts