With a limited footplate, a sense of ample, open space is created through the incorporation of high ceilings, skylights, and a feature glass wall adjoining the lounge area to the courtyard of this family residence. Streamlined joinery geniusly concealing storage space clads walls to create a smooth, uninterrupted flow throughout the ground floor’s linear open plan. Every junction and angle lines up perfectly.

Core materials are used consistently and seamlessly, whilst the dichotomy of raw and refined elements contrast and complement. They include: timber flooring for its subtle texture, smooth marble with a delicate sheen in the kitchen, and low gloss white Polyurethane cabinets running the length of the kitchen and dining area that soar towards the double-height ceiling. They are anchored by a conjoined Smoked Oak unit in the lounge area combining a fireplace and storage facilities behind the cabinet’s surface.

← Back to Current Projects