A dilapidated warehouse was converted into a dynamic sub-divided space combining a refined retail showroom and flow through café plus office nook to one side.

Rendered walls and painted columns and beams were stripped back to reveal original brickwork and timber, whilst the expansive rear deck showcasing outdoor furniture and lighting adds a streamlined touch.

Contemporary furniture and furnishings are arranged around restored wooden supports in the open plan merchandising area. Some pieces are staged upon white Polyurethane plinths concealing storage within, whilst other individual units are framed between the zig-zagged grooves of white wainscoting panels to create a myriad of focal points. Equally diverting the eye, but in upwards motions, are patches of black metal mesh rigs tethered to the lofty ceiling’s beams from which an assortment of lighting is suspended.

Brass fixtures and timber veneer joinery in the café area extend the showroom’s luxe panache to the intimate street-front space.

 

cafecultureinsitu.com.au

← Back to Commercial Fitouts